Sekretet tronditëse! Angela Merkel shmangu luftën mes Turqisë dhe Greqisë

Sipas informacionit të BILD, natën e kaluar ishte gati lufta midis Turqisë dhe Greqisë në konfliktin mbi depozitat e mundshme të gazit në ishullin e vogël mesdhetar të Kastellorizo. Gazeta gjermane “Bild” shkroi një artikull ekskluziv të sajin ditën e mërkurë, ku mes rreshtave pretendonte se kancelarja Angela Merkel kishte ndalur shpërthimin e luftës së armatosur mes Turqisë dhe Greqisë. “Bild” u referohet zhvillimeve që ndodhen në fillim të kësaj jave, ku Turqia nisi 18 anije luftarake në mbështetje të një anijeje kërkim-nxjerrjeje hidrokarburesh në ujërat and Mesdheutdohen edhe nga Greqia. Athina iu kundërpërgjigj me vendosjen në alarm të të...