Pamje nga dita e parë e Haxhit, pelegrinët respektojnë distancën sociale (VIDEO)

Pandemia e coronavirusit ka bërë që vendet në mbarë botën të ndërmarrin masa mbrojtëse për ta luftuar përhapjen e mëtejme të COVID-19.

E këto masa kanë prekur fusha të ndryshme qytetarët, duke filluar nga biznesi e deri të feja, ku pelegrinët që kanë shkuar në Haxh ku sipas autoriteteve në Emiratet Arabe, sivjet marrin pjesë vetëm 1 mijë pelegrinë nga 2 milionë sa ishte vitet e kaluara.

Besimtarët myslimanë detyrohen të mbajnë distancën sociale fizike derisa qëndrojnë pranë xhamisë madhështore të Mekës.

Më poshtë mund të shihni pamjet nga dita e parë e Haxhit në Mekë të Arabisë Saudite, ku pelegrinët dhe autoritetet kanë kujdesen që gjithçka të shkojë mirë, në mënyrë që të mos vie deri te ndonjë infeksion i mundshëm nga COVID-19.

Video: