OBSH nxjerr listën e vendeve ku po rriten rastet me Covid-19, mes tyre edhe Maqedonia e Veriut

Organizata Botërore e Shëndetësisë ka paralajmëruar së fundmi se po regjistrohen rritje javore në Evropë, për herë të parë në disa muaj.

Në 11 vende “transmetimi i përshpejtuar” ka ka çuar në një rishfaqje shumë domethënëse që nëse lihet e pakontrolluar mund t’i shtyjë sistemet shëndetësore në kaos edhe një herë në Evropë “ deklaroi të enjten drejtori i OBSH për Evropën, Hans Kluge.

Këto vende, për të cilat OBSH tha se po regjistrojnë rritje të rasteve me Covid-19 janë: Shqipëria, Armenia, Azerbajxhani, Bosnja dhe Hercegovina, Kazakistani, Kosova, Kirgizistani, Maqedonia e Veriut, Republika e Moldavisë, Suedia dhe Ukraina.

Kujtojmë këtu se javët e fundit, me lehtësimin e masave anti-Covid-19, vendi ynë ka parë një rritje të konsiderueshmë të të infektuarve me kroronavirus.

Ambasadorët e BE po takohen këtë javë për të diskutuar rihapjen e kufijve të jashtëm të bllokut në 1 korrik. Një nga kriteret që vendet anëtare po shqyrtojnë është vetëm lejimi i udhëtarëve nga vende të caktuara. Ato vende me nivele të larta infeksioni, përfshirë me shumë mundësi SHBA, Rusia dhe Brazili, pritet të lihen jashtë listës së sigurt.

Shiko tv shqip live