KSHZ më në fund e pranoi dhe përcaktoi: 2,013 fletëvotime mungojnë, a është ky një falsifikim ligjor?

Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve, bazuar në të dhënat e paraqitura nga procesverbalet nga komisionet zgjedhore komunale, bordet zgjedhore dhe i gjithë materiali zgjedhor i mbetur, përcaktoi se:

– Numri i përgjithshëm i votuesve të regjistruar në Listën e Votuesve është 1,814,236

– Numri i përgjithshëm i votuesve që kanë votuar – 942,334

– Numri i përgjithshëm i fletëvotimeve të papërdorura – 869.889

– Numri i përgjithshëm i fletëvotimeve të vlefshme – 910.868

– Numri i përgjithshëm i fletëvotimeve të pavlefshme – 31,466.

Sidoqoftë, kur nga 1.814.236 votues të ligjshëm, 942.334 persona që kanë votuar do të hiqen, do të merret numri i 871.902 personave që nuk votuan, që do të thotë se numri i fletëvotimeve të papërdorura duhet të jetë i njëjtë, shkruaj Çitaj.mk.

Sidoqoftë, sipas këtij Konkluzioni të SEC, numri i fletëvotimeve të papërdorura është 869.889, që do të thotë se mungojnë 2,013 fletëvotime.

Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve (KSHZ) këtë pasdite, përveç pesë ankesave tashmë të paraqitura, mori edhe 77 ankesa të tjera në lidhje me zgjedhjet.

Prej tyre, siç raportohet nga KSHZ-ja, 74 janë nga Aleanca për Shqiptarët, një është nga Glas za Makedonija, ndërsa dy janë nga VMRO-DPMNE.

KSHZ nuk specifikon se çfarë referohen ankesat nga Aleanca për Shqiptarët, por ato nga VMRO-DPMNE thonë se ato janë për përmbledhjen e rezultateve.

Ankesat për procedurën e votimit mund të paraqiten deri në orën 21 të natës së sotme, ndërsa për përmbledhjen dhe përcaktimin e rezultateve deri nesër në orën 19:30 pasdite.

Afatet filluan të vinin mbrëmë, kur u njoftuan rezultatet përfundimtare jozyrtare./InfoShqip.com