Krizë pas krize: Vazhdimi i gjendjes së jashtëzakonshme në kufijtë e Maqedonisë

Qeveria e Maqedonisë Veriore zgjati gjendjen e krizës në kufijtë jugorë dhe veriorë për 30 ditë të tjera, ku Shkupi vendosi zyrtarisht për këtë veprim për shkak të rritjes së hyrjes dhe tranzitit të refugjatëve dhe migrantëve, si dhe rrezikut të përhapjes së koronavirusit. Sipas një deklarate nga seanca e 79-të e Qeverisë së Maqedonisë, vendimi i ri për vendosjen e gjendjes së jashtëzakonshme në atë pjesë të territorit është marrë bazuar në konkluzionet e Komitetit Drejtues për Koordinimin dhe Menaxhimin e Krizave. Vendimi aktivizon Shtabin e Përgjithshëm të Qendrës së Menaxhimit të Krizave, i cili do të jetë në...