Infektologu italian pohon: Pandemia e koronavirusit ka mbaruar

Eksperti i sëmundjeve infektive Matteo Bassetti, drejtor i Klinikës së Sëmundjeve Infektive në Xhenova, thotë se epidemia Covid-19 në Itali ka mbaruar dhe mund të shihet nga numrat.

Ai kritikoi tendencën çdo ditë, si raportet ushtarake, për të folur për rritjen e personave të infektuar pa analizuar të dhënat se sa janë asimptomatikë, sa janë të shtruar në spital dhe të ngjashme. Asnjë vend nuk e bën këtë, përveç në Itali, thotë Dr. Bassetti. Sipas tij, problemi është në komunikim dhe ai sheh fajtorët në institucionet vendore, media, por edhe në mesin e të ashtuquajturave ekspertë.

Italia fillimisht ishte vendi evropian më i prekur nga koronavirusi me 243 mijë të infektuar dhe pothuajse 35 mijë vdekje të regjistruara. Në të gjithë botën, 12.7 milion njerëz janë infektuar që nga fillimi i pandemisë, nga të cilat më shumë se 7 milion janë shëruar. Covid 19 vrau 565,000 njerëz në të gjithë botën.