“Do çojmë panele diellore në stane”, ministrja Krifca ‘godet’ sërish, lëshon perlën e radhës

Ministrja e Bujqësisë, Frida Krifca pas deklaratës për ngritjen e ‘Akademisë së Barinjve’, u shpreh sot se do të dërgojnë panele diellore në stane.

Deklarata e Krifcës:

“Që në periudhën si drejtoreshë e Azhbr jam konsultuar me bujqësori dhe ne donatorë, Gizi ka qenë një partner ne kemi filluar që në 2018 të mbështesim stanet me infrastrukturën e nevojshme dhe me panele diellore që të lehtësojmë jetën e këtyre profesionistëve në fushë e vetë dhe është një program që do të vazhdojmë ta përforcojmë pikërisht për të ruajtur traditën në fusha të tilla.

Kjo nuk është vetëm e shprehur në blegtori dhe në zanatin e barinjve por edhe në zanate të tjera të fermerëve të rinj që i bashkohen trupës së bujqësisë, do kemi mundësi në vijim të shpalosim programin më tutje”, tha Krifca.