8 sjelljet që zbulojnë një person shumë të ndershëm

Njerëzit me integritet të vërtetë janë të sinqertë kur bëjnë gabime. Ata nuk e fajësojnë ndërrimin ose nuk bëjnë justifikime për veten e tyre. Ata pranojnë se kanë gabuar dhe e marrin nxehtësinë si duhet. Një person me integritet nuk luan viktimën ose nuk ndjehet keq për veten e tyre. Ata e kuptojnë se bërja e gabimeve është një gjë shumë njerëzore për të bërë dhe nuk i marrin të gjitha të përkulura nga forma kur ndodhin gabimet. Ndershmëria e tyre ua lehtëson të tjerëve të pranojnë gabimet e tyre pa u gjykuar.

Nuk e duan vëmendjen

Kur jeni me një person që ka integritet të vërtetë, mund të mos jeni të vetëdijshëm për titullin ose pozicionin e tyre. Ata nuk do të zgjedhin kush janë apo çfarë bëjnë. Ata i trajtojnë të gjithë me respekt të barabartë, pa u përpjekur të tërheqin vëmendjen për arritjet e tyre. Është freskuese të punosh ose të shoqërohesh me dikë si kjo. Ata janë të sigurt dhe thjesht janë vetë.

Të hapur për korrigjim

Nëse e korrigjoni një person me integritet, ata do t’ju dëgjojnë. Ata madje mund t’ju falënderojnë për korrigjimin e tyre. Ata nuk do të zemërohen. Ata do të pranojnë se nuk janë një person i përsosur dhe është e vështirë të dëgjosh korrigjimin.

Ju mund t’u besoni atyre

Ju mund t’i besoni një personi me integritet. Ata nuk veprojnë në një mënyrë ndonjëherë, atëherë ndryshojnë në raste të tjera. Ata janë vazhdimisht të njëjtë, duke qëndruar të besueshëm dhe të qëndrueshëm. Për më tepër, ata e mbajnë fjalën e tyre për ty, dhe nëse nuk e bëjnë, do të kërkojnë falje. Ajo që shihni është ajo që merrni me ta, dhe kjo ndërton besimin tuaj në to.

Nuk janë hipokrite

Njerëzit me integritet nuk ju mbajnë me një standard dhe bashkohen me një tjetër. Ata praktikojnë atë që predikojnë. Ata nuk janë mendjemëdhenj ose i drejtojnë gishtat të tjerëve sepse mendojnë se të tjerët duhet të jenë si ata. Ata janë njerëz argëtues që janë rreth, sepse ndjeheni sikur mund të jeni vetë rreth tyre. Ju ndjeheni plotësisht të pranuar për atë që jeni rreth tyre.

Ata dinë të thonë më fal

Besoni apo jo, të thuash që po të vjen keq është e vështirë. Njerëzit nuk duan të pranojnë se kanë gabim. Por njerëzit me integritet nuk kanë frikë të thonë se u vjen keq. Pavarësisht nëse është shefi juaj ose prindi juaj, kur ata pajtohen se kanë gabuar është një shenjë e vërtetë që ata janë një person vërtet i vërtetë.

Ata marrin përgjegjësi

Njerëzit me integritet të vërtetë janë të freskët të sinqertë për gabimet e tyre. Ata nuk mbrohen ose nuk përpiqen të minimizojnë atë që ndodhi. Ata nuk luajnë kartën e viktimës, duke u mërzitur të gjithë për atë që kanë bërë. Njerëzit me integritet tregojnë gjithashtu pjekuri dhe aftësi për të zotëruar sende pa një qëndrim kryesor shkrirjeje ose hakmarrjeje.

Një person me integritet dëshiron të rritet dhe të ndryshojë

Ata i dëgjojnë të tjerët sepse duan të mësojnë dhe ndryshojnë. Dhe ata duan të mësojnë pa marrë parasysh sa vjeç janë. Ata nuk kanë nevojë të rrethohen me njerëz si ata sepse janë të qetë në lëkurën e tyre. Për më tepër, ata mund të dëgjojnë ide të reja pa u frikësuar. Njerëzit me integritet u pëlqen të mësojnë nga njerëzit e tjerë sepse e dinë se nuk dinë gjithçka. Ata kanë etjen për të mësuar dhe rritur në çdo stinë të jetës.