Spartak Ngjela lëshon paralajmërimin ‘bombë’, zbulon hapur lëvizjen që pritet të ndodhë në qershor

Avokat Spartak Ngjela tha për Ora Neës se lufta kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit do të fillojë në muajin qershor.

Spartak Ngjela: Duhet të them një gjë. Nuk ka ndaluar lufta kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar në Shqipëri. E ka ndërprerë pandemia, do ta shikoni pas qershorit.

Kam të dhëna të sigurta, por problemi është që krimi i organizuar, unë nuk mund të them dot për ministrin e Brendshëm që ka marrë pjesë në krimin e organizuar pa prova. Por uën mund tju them që për krimin e organizuar dhe për mafian, shënjestra e të vërtetës është një pikë e lëvizshme.

Është aksioni i jurisprudencës së lartë perëndimore. E ke parë korrupsionin tonë si flet, njëherë bëhet mik, njëherë armik dhe opinioni publike pranon. Kjo është mafia që ka shënjestrën e të vërtetës e ka pikë të lëvizshme. Tani vijmë tek gjykata aktuale.

Unë nuk i njoh ata gjyqtarë dhe nuk e di si e kanë shënjestrën e të vërtetës.” – ka thënë Ngjela.