Qytetari nga Shkupi në lumin Vardar kap një peshk mustak 80kg (VIDEO)

Në lumin Vardar, përkatësisht në rrjedhën e tij afër qytetit të Velesit, Nazmi Aktashi një i ri nga Shkupi me hobi peshkimin gjatë uikendit në grepin e tij ka kapur një Peshk Mustak (CatFish-Сом) 2 metra e 10 i gjatë dhe të rëndë 82 kilogram.

Mustakët e tillë janë prezent në lumin Vardar, por janë të rrallë ata që i kapin. Aktashi thotë se kishte fat që në grepin e tij u kap ky lloj peshku. Ai për Gazeta.mk rrëfeu se pas publikimit të fotografive dhe videove në faqen e tij zyrtare në facebook, i janë paraqitur shoqata të ndryshme dhe individ për ta blerë, por që ky i ka refuzuar.

Peshku Mustak përdoret për të përgatitur enët e shijshme dhe ushqyese. Në pamje, duket si ngjalë, rupi është i zgjatur dhe ka një kokë të sheshtë me nofull të fortë.

Mishi i këtij peshku njihet si dietik. Ai përmban shumë proteina dhe yndyrna. Në 100 gramë produkt të freskët – 126 Kcal. Peshku është i pasur me acide yndyrore të pangopura, aminoacide, vitamina A, grupi B, C, D, E, PP, minerale (kalcium, fosfor, magnez, kalium). Ka shumë elementë të rrallë në të. Përmban kobalt, squfur, krom, jod, fluor, hekur, zink, etj.

Përfitimi kryesor i mustakës është se ushqyesit dhe substancat e vlefshme thithen shpejt dhe në sasi të mëdha. Edhe pas tiganisjes, mbeten shumë përbërës të vlefshëm.

VIDEO: