7 Shenja se ju keni lodhje mendore

7 Shenja se ju keni lodhje mendore. Ju jeni të vetëdijshëm se ka shumë gjëra që ju ndodhin njëherësh. Ndjenja e mbingarkuar? Ju ndoshta jeni mbingarkuar fjalë për fjalë nga hyrja shqisore tani. Tinguj, erë, pamje, veprimtari mendore, lëvizje fizike, duke dëgjuar të tjerët nganjëherë e gjithë kjo që ndodh në një mjedis të ngjeshur mund të jetë shumë.

Kur ka shumë të dhëna nga të gjitha shqisat tuaja, truri juaj mund të fillojë të tregojë shenja stresi dhe lodhje mendore. Ju mund të vini re se ju keni kërkuar njerëz që të përsërisin veten vazhdimisht. Gjithashtu, ju mungojnë detaje që duhet të keni parë, si gabimet drejtshkrimore.

Ju rrallë keni kohë

Nuk mund ta mbani mend herën e fundit kur shkuat me pushime? Një studim tregoi se ekzistojnë dy strategji që mund t’i ndihmojnë individët të menaxhojnë në mënyrë më efektive lodhjen e tyre mendore shmangia e gjërave që shkaktojnë lodhje mendore dhe kohën e duhur.

Ju keni një bllokim total mendor

Studiuesit në Gazetën e Psikologjisë që studiojnë lodhjen mendore zbuluan se bllokimi mendor vepron ‘si një mbrojtje automatike që parandalon që individi të punojë vazhdimisht.Me fjalë të tjera, ju nuk mund të vazhdoni të përdorni trurin tuaj sepse thjesht do të ndalojë së punuari për ju kur ju jeni vërtet të lodhur.

Ndiheni më emocionues kohët e fundit

Depresioni ose ankthi mund të jenë simptoma të lodhjes mendore sepse mund të ndjeheni të pashpresë se do të jeni të qartë mendor në çdo kohë së shpejti. Të qenit i lodhur mendor mund të ndjeheni shumë sikur të jeni në depresion sepse niveli juaj i energjisë mendore është i ulët. Ju mund të ndjeni ankth, për shembull, që gjërat nuk do të përmirësohen.

Simptomat fizike

Dhimbje koke, siklet në stomak, diarre, kapsllëk, humbje e oreksit, pagjumësi dhe të qenit i trishtuar janë të gjitha disa simptoma fizike që mund të përjetoni që janë shenja të lodhjes mendore. Edhe pse mund të këshilloheni me mjekun tuaj nëse këto kanë të bëjnë me ju, terapisti mund të jetë më i aftë t’ju japë disa mjete të dobishme.

Ju harroni pak, por gjërat me rëndësi

Humbja e kujtesës është një shenjë e lodhjes mendore. Truri juaj po përpunon aq shumë informacion menjëherë, por nuk mund të krijojë kujtime në të njëjtën kohë. Më vonë, kur flini, truri juaj do të bëjë kujtime.

Nëse dikush ju pyet një pyetje më shumë, ju mund të shpërtheni

Përgjigja e pyetjeve dhe marrja e vendimeve gjatë gjithë ditës ju ka lënë lodhjen e vendimeve dhe nuk mund t’i përgjigjeni më askujt. Njerëzit thjesht do të duhet të arrijnë pa ju sepse jeni duke u përkulur për shkak të lodhjes mendore.

Shiko tv shqip live