Pamje nga “fundi i botës” në Stamboll, çfarë po ndodh? (VIDEO)

Stambolli është përfshirë nga një stuhi e fortë gjatë mesditës së sotme, e cila ka shkaktuar përmbytje në disa lagje të qytetit të madh turk.

Stuhia përfshiu zona të gjëra të qytetit me 15 milion banorë duke bërë që të përmbyten rrugë, biznese dhe banesa, shkruan albeu.com.

Momentalisht disa rrugë janë të bllokuara prej ujit, ndërsa ekipet zjarrfikëse janë duke kontrolluar banesat për kafshë apo njerëz të bllokuar nga uji.

Meteorologët e kanë shpjeguar këtë stuhi me një fenomen të rrallë natyror që ndodh në këtë zonë. Sipas tyre, ky është sezoni i “super pikave” të shiut, të cilat lëshohen mbi qytet kryesisht në maj dhe qershor duke shkaktuar reshje si këto të sotmet.