“Ndryshe nga Obama”, Biden: Mbi 11 milion emigrantë do të marrin nënshtetësinë amerikane

Joe Biden nuk e mbështeti tërësisht politikën e imigracionit gjatë presidencës së Barack Obama të enjten në mbrëmje, duke iu përgjigjur pyetjes në lidhje me dëbimin rekord dhe një dështim për të kaluar reformën e imigracionit duke thënë se ai do t’i bënte gjërat ndryshe.

I pyetur drejtpërdrejt pse votuesit duhet t’i besojnë atij për politikën e emigracionit, pas tetë vitesh nën udhëheqjen e Obamës, Biden u përgjigj : “Sepse kemi bërë një gabim. U desh shumë kohë për të bërë atë që ishte e drejtë. Unë do të jem President i Shteteve të Bashkuara, jo zëvendës President i Shteteve të Bashkuara. ”

Politikat e imigracionit të Obamës u kritikuan gjatë dy mandateve të tij në detyrë, duke bërë që disa mbështetës të imigracionit të shprehnin shqetësime se si administrata e Biden do ta trajtonte këtë çështje.

Biden është përpjekur të mbrojë mënyrën si është trajtuar imigracioni nga ish administrata e tij.

“Është fakt, unë e kam bërë shumë të qartë se brenda 100 ditësh do të dërgoj në Kongresin e Shteteve të Bashkuara një reformë për marrjen e nënshtetësisë për mbi 11 milion njerëz pa dokumenta.

Dhe të gjithë ata që quhen ëndërrimtarë, ata fëmijë DACA(qëllimi i DACA është të mbrojë të rinjtë emigrantë që erdhën në Shtetet e Bashkuara kur ishin fëmijë nga depërtimi), do të pajisen menjëherë me nënshtetësinë amerikane në mënyrë që të qëndrojnë në këtë vend“-tha Biden.

Shiko tv shqip live