Ministri zviceran i shëndetësisë thotë se kufizimet e reja ndaj COVID-19 nuk kanë gjasa të ndodhin

Ministri i shëndetësisë i Zvicrës, tha të mërkurën se masat e reja në mbarë vendin për të kontrolluar rritjen e raste me koronavirus kohëve të fundit janë të pamundura për momentin.

Numri i çështjeve është katërfishuar ditët e fundit në krahasim me shifrat e qershorit, duke shkaktuar shqetësime se kufizimet mund të duhet të forcohen përsëri për të trajtuar një valë të dytë të COVID-19.

Një këshilltar i vjetër i qeverisë ka rekomanduar që veshja e maskave të jetë e detyrueshme në ambiente të mbyllura dhe që madhësia e ngjarjeve, e kufizuar aktualisht në 1.000 njerëz, të jetë e kufizuar në 100.

“Në një situatë kaq të pasigurt, asgjë nuk është e pamundur,” tha Alain Berset për gazetën Tages-Anzeiger. “Por mua më duket se nuk ka gjasa,” tha ai kur u pyet nëse po konsideronte kufizimet kombëtare.

Hapat kombëtar “drastikë”, të cilët përfshinin mbylljen e dyqaneve dhe shkollave, u nisën në mars pasi Zvicra pa se si pandemia kishte goditur vendet e tjera, tha ministri në intervistë.

Njerëzit duhej të mirëmbajnë rregullat e distancës sociale për të kontrolluar rritjen e rasteve të fundit, shtoi ai.

Deri më tani janë raportuar 35.746 raste në Zvicër, me 4,306 viktima nga një popullsi prej 8.6 milion banorë.