Ministri i Drejtësisë pushon nga puna prokurorin që hetonte avokatët dhe aleatët e Donald Trump

Pas refuzimit kategorik të djeshëm për tu dorëhequr Prokurori i Manhattan, Geoffrey Berman pranoi të largohej nga detyra pasi Ministri i Drejtësisë i Sh.B.A. i komunikoi pushimin nga puna me urdhër të Presidentit Donald Trump.

Ky fakt u raportua nga CNN, e cila shkruan se prokurori Berman ishte mërzitur nga fakti se Barr kishte zgjedhur një koleg nga Neë Jersey dhe jo zëvendësin e tij si agjent veprues, duke anashkaluar kështu zinxhirin e komandës. Ai tha se nuk pranon të japë dorëheqjen derisa Senati të emërojë një pasardhës. Por në kushtet aktuale pas vendimit të vendimit të Prokurorit të Përgjithshëm Barr për të ruajtur funksionimin normal të ligjit dhe për të bërë Zëvendës Prokurorin e Përgjithshëm Audrey Strauss Avokat të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Berman ka pranuar që të largohet nga Zyra e Prokurorit të Përgjithshëm të Shteteve të Bashkuara për Qarkun Jugor të Nju Jorkut, me efekt të menjëhershëm “, shkruan CNN.

Në të kaluarën, Berman paditi ish-avokatin personal të presidentit, Michael Cohen, ndërsa ai tani është duke hetuar dhe ish kryetarin e bashkisë së Nju Jorkut avokatin personal Rudolph Giuliani. Por në të kaluarën ai kishte trajtuar edhe çështje të tjera gjyqësore në lidhje me aleatët e Trump.