Ja pse dritaret e aeroplanit janë në formë rrethore

Çdo udhëtar i shpeshtë me aeroplan i cili është edhe i vëmendshëm, mund ta vërejë se si dritaret e tyre më parë ishin drejtkëndësh, ndërsa tani janë në formë rrethore. Cila është arsyeja? Me modernizimin e aeroplanëve për udhëtarë dhe fluturimin e tyre nëpër lartësi më të mëdha, për t’iu shmangur presionit mes kabinës dhe pjesës së jashtme të tyre, shkruan Huffington Post.

Ky ndryshim ndikon një shtrirje të ngushtë të aeroplanit, përmes së cilës bënë tendosjen e materialit me të cilin është krijuar. Pra vetëm dritaret rrethore mund ta ndalin presionin i cili do të mund të ndikonte në plasaritje, transmeton lajmi.net.

Për ta kuptuar më mirë të gjithë procesin, shikoni videon e postuar më lartë.