Greqia hap mbi 500 plazhe në pritje të të nxehtit, ja kriteri bazë

Greqia do të lejojë hapjen e disa plazheve në fundjavë, kur vala e nxehtësisë pritet të godasë vendin. Agjencia e Mbrojtjes Civile thotë se kjo liri do të përfshijë 515 plazhe, ku cadrat duhet të vendosen në një distancë prej të paktën katër metra, dhe 1.000 metra katrorë plazh do të jetë në gjendje të përdoret nga një maksimum prej 40 personash në një kohë.

Kjo është pjesë e lehtësimit gradual të masave kufizuese në vend. Zyrtarët e shëndetësisë raportuan 16 infeksione të reja dhe tre vdekje të tjera të mërkurën, duke e çuar numrin e përgjithshëm të infektimeve në 2.760, ndërkohë që jetëhumbjet janë 55.