Gjukanoviq: Jam hajdut, sepse ua vjedhi iluzionin për “Serbinë e madhe”

Presidenti malazez Milo Gjukanoviç u tha sot nacionalistëve që e quanin atë hajdut se ata kanë të drejtë ta bëjnë këtë sepse ai e vjedh iluzionin e tyre të quajtur “Serbia e madhe”.

“Ata mendojnë se unë jam përgjegjës për faktin se unë i pengova ata të ishin ekzekutues të mirë të projektit të dikujt tjetër nga viti 2016. Ata ndoshta mendojnë se unë jam përgjegjës për përpjekjen për të keqpërdorur çështjen e religjionit dhe për ta përdorur atë për idetë e Serbisë së Madhe”, tha Gjukanoviç në një konferencë shtypi me homologun e tij kroat Zoran Millanoviq në Cetinje.

Ai shtoi se është dinjitoz për t’i mbrojtur vlerat thelbësore të Malit të Zi.