Biden e injoron plotësisht Erdoganin, nuk pranon kërkesën as për një bisedë telefonike

Portali i njohur bitanik “Middle East Eye” zbuloi të enjten se Presidenti i zgjedhur amerikan Joe Biden injoroi një kërkesë nga homologu i tij turk, R T Erdogan, për të bërë një telefonatë midis tyre, disa ditë para marrjes zyrtare të tij të presidencës në Shtëpinë e Bardhë.

Uebfaqja, duke cituar tre burime të mirëinformuara, tha se kjo shpërfillje përfaqëson “një përçmim të jashtëzakonshëm për një aleat të fortë të NATO-s”, duke shtuar se “Biden është larguar shumë nga udhëheqësi turk, por ka indikacione që të dy palët do të kërkojnë të rregullojnë marrëdhëniet e tyre.”

Raporti tregoi se “zyra e Erdogan kërkoi një telefonatë me Biden muajin e kaluar, por pas javësh nuk u organizua asnjë bisedë dhe nuk pati pergjigje pozitive”, duke konsideruar se vendimi i Biden për të mos u pergjigjur nuk është për t’u habitur, duke pasur parasysh deklaratat e tij vitin e kaluar për New York Times, në të cilën ai tha se Uashingtoni Ju duhet të merrni një qasje tjetër ndaj Erdoganit dhe të mbështesni opozitën Turke “.