Zbarkojnë anijet amerikane në brigjet tona, zbulohet çfarë po ndodh

Është vënë re se në brigjet e Shqipërisë kanë zbarkuar 2 anije patrullimi të klasës Iliria ALS Oriku dhe ALS Lissus) dhe anija amerikane USS Monterey. Mësohet se ato po ekzekutojnë manovra në përputhje me standartet e NATO-s.

Kjo tregon se dy vendet po tregojnë rritje të koordinimit dhe nërveprimit midis 2 flotave tona.

“Përmes operacioneve dhe trajnimeve të tilla si ky, Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe aleatët e saj përmirësojnë marrëdhëniet ekzistuese të bashkëpunimit dhe ndërmarrin hapa të mëdhenj në ruajtjen e lidhjes jetike të rajonit me ekonominë globale”, tha Kapiteni i USSMonterey Joseph Baggett, CO.