Vucic i gëzuar: Ngritja e aktakuzave ndaj Thaçit dhe Veselit është lajm i mirë

Më në fund ka folur edhe presidenti i Serbisë, Aleksandar Vucic, i cili është gëzuar nga lajmi se Gjykata Speciale ka ngritur aktakuzë ndaj presidentit Hashim Thaçi dhe kryetarit të PDK’së, Kadri Veselit

Vucic e ka quajtur lajm të mirë ngritjen e aktakuzave nga Gjykata Speciale ndaj Thaçit dhe Veselit, duke thënë se janë ngritur krime ndaj serbëve në Kosovë.

Vuçiq ka thënë se pret që të hënën ose të martën të mësohet data e re e vazhdimit të dialogut.

“Unë nuk ngarend. Prishtina është njoftuar për datën edhe ne poashtu dhe na është thënë të mos flasim. E di datën, por si njeri normal nuk mund të bëjë publike diçka që është punë e BE-së dhe anëtarëve individual, Francës dhe Gjermanisë”, ka thënë Vucic para reporterëve në Bruksel.