Trump rikthehet me tubimin e parë që nga marsi: Shumica e heshtur është më e fortë se kurrë më parë

Presidenti amerikan Donald Trump ka deklaruar se “shumica e heshtur është më e fortë se kurrë më parë”, pasi ai mbajti tubimin e tij të parë që nga marsi.

Por dukej se shumë nga “shumica e tij e heshtur” kishin qëndruar në shtëpi, mes paralajmërimeve nga zyrtarët shëndetësorë për rrezikun e përhapjes së koronavirusit.

Stadiumi ka një kapacitet 19,000 por organizatorët kishin thënë që vetëm 10,000 njerëz do të lejoheshin të hynin. Tubimi në stadiumin BOK në Tulsa, Oklahoma, ishte promovuar si një mundësi rikthimi për Trump – një shans për të rritur fushatën e tij për rizgjedhje në nëntor. Ai aktualisht është pas rivalit demokrat Joe Biden në shumë sondazhe.

Por në orët para se Trump të fillonte të fliste, turmat dukeshin se ishin dukshëm më të lehta nga sa pritej dhe zyrtarët e fushatës hoqën dorë planet që ai të adresonte fillimisht një hapësirë ​​të tejmbushur.

Ka pasur konfrontime midis disa protestuesve dhe mbështetësve të Trump por policia tha se vetëm një person ishte arrestuar.
Trump gjithashtu i tha turmës se ai kishte “shpëtuar qindra e mijëra jetë” duke mbyllur SHBA për fluturime nga Kina në fund të janarit pasi kërcënimi i koronavirusit u bë i qartë.