Sipas mediave greke: Athina shpall zgjerimin e kufirit detar me 12 milje, pastaj apelohet në Hagë

Marrëveshja mes Athinës dhe Tiranës për të apeluar së bashku në Hagë për përcaktimin e kufijve detare ,përveç se është një mesazh ndaj Ankarasë ,konsiderohet më e rëndësishme edhe se marrëveshjet që nënshkroi Greqia me Italinë dhe Egjiptin për ZEE-deklarojnë burime qeveritare për versionin elektronik të gazetës “Proto thema”.

Sipas shpjegimeve të një prej ministrave të qeverisë Mitsotakis për gazetën, janë dashur 6 muaj negociata me kryeministrin Rama ,por edhe me presidentin shqiptar Meta si dhe me kreun e opozitës Basha, në mënyrë që të gjithë të ishin dakord me këtë zgjidhje.

“Pas faktit se Shqipëria është ndoshta vendi më miqësor me Turqinë –nënvizon ministri ne fjale, duhet theksuar se ka rëndësi që Ankaraja nuk e ka shtyrë Tiranën të kundërshtojë rrugën e zgjidhjes në gjykatën ndërkombëtare.

Shiko tv shqip live