Simptomat e koronavirusit tek sytë, a mund të përhapet edhe nga lotët?

Doktoresha e syve Besa Ramadani ka folur për ndikimin e pandemisë COVID-19 tek sytë. A mund të shfaqet koronavirusi tek sytë e cila janë simptomat që shfaqen fillimisht?

Pacientët e prekur me COVID-19, të cilëve u shfaqet virusi në sy, a janë të shoqëruar edhe me simptoma të tjera si p.sh ethe temperature, vështirësi në frymëmarrje?

Sa është përqindja e konjunktiviti (skuqja e syrit)?

A rekomandohet që këta pacient të paraqiten tek mjeku për të kërkuar trajtim ose testim?

A është detektuar Covid-19 në lotët e njeriut?

A mund të përhapet virusi përmes lotëve?

Mes tjerash, doktoresha Ramadani foli edhe për mjekun e parë, oftamologun kinez, Li Wenliang i cili ka vdekur pikërisht nga kjo sëmundje. Ajo shpjegoi për historinë e tij dhe për diagnostikimin e koroanvirusit përmes konjunktivit (skuqjes së syve).