Si të jenë liruar nga zinxhirët! Media gjermano-austriako-zvicerane: Ballkani, vatër e re e pandemisë

Ditët e fundit, vendet e Ballkanit Perëndimor janë paraqitur gjithnjë e më shumë në mediat gjermane si një fokus i ri evropian i pandemisë koronavirus. Autoritetet në Gjermani dhe Austri po paralajmërojnë qytetarët e tyre të mos udhëtojnë në vendet e rajonit, ndërsa në Zvicër po mendojnë nëse do të prezantojnë një karantinë të detyrueshme 14-ditore për të gjithë që vijnë nga Evropa Juglindore. E përditshmja e Mynihut – Sueddeutsche Zeitung vlerëson se “pandemia goditi Ballkanin me gjithë fuqinë e saj”, megjithëse ky rajon “dukej se kishte shpëtuar nga vala që goditi pjesë të Italisë dhe Spanjës pranverën e kaluar”....