Rama thirrje SPAK për të hetuar Sali Berishën: Hiqjani gurin nga qafa Shqipërisë

Në Kongresin e PS Edi Rama i bëri thirrje SPAK që të hetojë Sali Berishën. Ndonësë nuk ia përmermendi emrin nominalisht, Rama foli për shpalljen e tij non-grata.

“SPAK-u ka një detyrim që e tejkalon shtetasine ndaluar familjarisht të hyjë në SHBA. Ajo deklaratë ose ka bazë ose nuk ka bazë. Këtë duhet ta thotë drejtësia. Ajo deklaratë e mbetur pa përgjigjen e drejtësisë, për të gjitha ata që kuptojnë dy gram nga marrëdheniet ndërkombëtare dhe kuptojnë një gram nga pesha e marrëdhënieve të Shqipërisë me SHBA, është gur në qafën e Shqipërisë. SPAK-u duhet t’ja hequr Shqipërisë këtë gur nga qafa, duke e ndarë, ka bazë s’ka bazëë. Që shqiptarët, edhe ata krejt pa tru, ta marrin mesazhin nëse ka ose bazë”, u shpreh Rama.