Makina elektrike kineze që kushton 3100 dollarë dhe me një karikim do kalojë 305 kilometra (VIDEO)

Prodhuesi kinez “Wooling” bëri një makinë elektrike që shitet për 3100 dollarë. Është “vuling nano EV”, “vëllai” më i vogël i modelit kinez “vuling hong guang mini EV”, i cili arriti një gjë të pabesueshme që mundi Teslën në luftën për titullin e makinës elektrike më të shitur në Kinë, transmeton InfoShqip

Modeli i ri, më i vogël është edhe më modest në ofertë, por aseti më i fortë i tij është çmimi. Kishte vetëm një mënyrë për ta bërë këtë makinë edhe më të vogël se “vëllai i saj më i madh” .

Sipas kompanisë kineze, ai do të shërbejë kryesisht si një mjet transporti për Gjeneratën Z (lindur midis mesit të viteve 1990 dhe fillimit të viteve 2010).

Dimensionet e modelit “nano EV” janë 2.500 / 1.526 / 1.616 milimetra, dhe baza e rrotave është vetëm 1.600 milimetra. Rrezja minimale e kthesës është 3.8 metra. Është në dispozicion në disa ngjyra, dhe trupi mund të kombinojë katër nuanca të ndryshme në të njëjtën kohë.

Timoni është multifunksional, ka gjithashtu një ekran LCD shtatë inç në vend të panelit klasik të instrumenteve dhe klimatizimi do të kontrollohet përmes një paneli me prekje.

Kur bëhet fjalë për autonominë e drejtimit, edhe nëse llogaritet sipas një standardi shumë “liberal” dhe është përsëri mbresëlënës.

Video: