“Lini lojërat e fajit, populli kërkon ndryshim”, ambasadorja Yuri Kim del me mesazhin e fortë për politikën

E pranishme në aktivitetin e Dhomës Amerikane, e cila prezantoi indeksin e biznesit për vitin 2019, ishte edhe ambasadorja Yuri Kim. Ambasadorja i bëri thirrje politikës shqiptare të lërë lojërat e fajit, por të punojnë për të mirën e popullit

Gjatë fjalës së saj, ambasadorja e SHBA, Yuri Kim tha se vihet re një përkeqësim i klimës së biznesit si dhe ka rënie të investimeve amerikane në Shqipëri. Shkak për këtë, siç shtoi, veç pandemisë e situatës së krijuar nga tërmeti, problem është edhe klima politike, konkurrenca e pandershme dhe korrupsioni.

“Jam sot këtu për të thënë se rritja e mundësive të biznesit mes SHBA dhe Shqipërisë është një nga prioritetet e mia. Anketimet tregojnë rënie në klimën e biznesit, ka qenë një vit i vështirë, pasi veç tërmetit ka qenë edhe situata e COVID 19. Po ashtu në këtë përkeqësim ka ndikuar edhe klima politike, konkurrenca e pandershme dhe korrupsioni. Vërehet se ka rënie të investimeve amerikane”,– tha ajo.

Duke iu drejtuar politikanëve, Kim vazhdoi: “Në vend që të caktojmë se kush e ka fajin për problemet që ekzistojnë, shpresojnë që autoriteti i biznesit t’i rishikojë këto. Jam kureshtare të di cili është vizioni i Dhomës Amerikane në këtë situatë të vështirë, si mund të krijohen vende të reja pune, si do thithen investitorët. Shqiptarët janë të lodhur nga politika. Duan zgjidhje, jo të vazhdohet me një lojë faji, duan që udhëheqësit të punojnë së bashku për të mirën e popullit. Duan të kenë shanse, mundësi dhe jo korrupsion, mundësi që t’ju japin një të ardhme më të mirë fëmijëve të tyre. I sfidoj të gjithë në qeveri apo jo, në biznes që ta marrin parasysh këtë raport që të ndryshoni, të të ecni përpara. Populli do rezultat, vizon jo ofendime. Besoj që udhëheqësit shqiptarë janë të aftë në këtë sfidë. SHBA do jenë të gatshme t’ju mbështesin”.