Këto veprime të përditshme ju dëmtojnë veshkat

Që trupi të gëzojë shëndet të përgjithshëm duhet që çdo organ të kryejë mirë funksionin e tij. Ka disa veprime të përditshme që përsërisim dhe i dëmtojnë veshkat. Këto të fundit pastrojnë gjakun nga toksinat dhe ujërat e tepërta ndaj duhet të ndaloni së bëri këto zakone:

1.Të mos pirit ujë mjaftueshëm

Të mos pirit ujë në sasinë e duhur dhe të rekomanduar, mund të rrezikojë seriozisht shëndetin e veshkave. Uji shërben si pastrues i organizmit nga toksinat dhe mbetjet metabolike, si dhe për të balancuar rruazat e kuqe të gjakut.

Ky zakon pengon qarkullimin e gjakut dhe akumulon helmet në trup.

2. Të abuzuarit me alkoolin

Konsumimi i tepërt i alkoolit është një ndër faktorët që shkakton sëmundje në veshka. Ky zakon nëse përsëritet cënon dhe jetën e përdoruesit pasi pijet alkoolike përmbajnë shumë toksina.

3. Përdorimi i tepërt i kripës

Kur themi kripë, mendja na shkon direkt tek shëndeti i veshkave! Nuk është një mit, as një legjendë urbane. Kripa rrezikon vërtetë shëndetin e veshkave. Kufizoni marrjen e saj në sasi të larta!

4. Mbani urinimin

Mos ia toleroni vetes këtë gjë për asnjë arsye. Nuk duhet kthyer në një zakon, pasi kur ndjeni nevojën për të shkuar në tualet, duhet ta bëni me patjetër një gjë të tillë. Përndryshe, të mbajturit presionin e tepërt do të dëmtonte funksionin e veshkave.

5. Të konsumuarit kafe

Ju duhet të pini jo më shumë se 1-2 gota kafe çdo ditë, në mënyrë që të siguroni një funksion të shëndetshëm të veshkave.

6. Të anashkaluarit ftohjen dhe gripin

Injorimi i simptomave të gripit ose të ftohtit do të rrezikonte gjithashtu dhe shëndetin e veshkave.

7. Të duruarit dhimbjet

Përpiquni të lehtësoni dhimbjet dhe të shmangni mjetet që ju shkaktojnë dhimbje të tilla sepse ato mund të dëmtojnë funksionin e veshkave.

8. Marrja e tepërt e proteinave

Konsumimi i sasive të larta të ushqimeve të pasura me proteina dëmton veshkat, pasi rrit ngarkesat metabolike. Prandaj, sigurohuni që të kufizoni marrjen e tyre në sasi të larta!