Keni djegur gjuhën me një çaj të nxehtë? Ky truk do ju shpëtojë jetën

Na ka ndodhur që nga mungesa e durimit, të konsumojmë diçka të nxehtë të sapo dalë nga furra, apo dhe një çaj të nxehtë. Pasojat do i ndjejë gjuha jonë, e cila dhe pas disa orësh, nuk e ka rimarë veten. Por për të shpëtuar një herë e mirë, duhet vetëm që të vini në praktikë këtë truk të thjeshtë.

Kura e menjëhershme është vetëm pak sheqer. Nëse spërkat pak sheqer në gjuhë menjëherë pas djegies, sheqeri do ta shpërndajë dhimbjen dhe pas disa minutash nuk do të ndieni më asgjë.

Nëse mjalti është më i shpejtë në këto raste, atëherë një lugë mjaltë do të ketë të njëjtin funksion.