E rrallë, ndodh pas 17 vitesh, lind ujku më i rrezikuar në botë

Kafshët sado të egra të jenë sërish nuk preferohet të jenë specie në zhdukje. Një kopsht zoologjik në Rhode Island njoftoi lindjen e një ujku të kuq të rrezikuar në mënyrë kritike, i pari i lindur në objekt që nga viti 2005.

Kopshti zoologjik Roger Williams Park në Providence njoftoi se këlyshi lindi më 5 maj.

“Punëtorët e kopshtit zoologjik dhe ekipi veterinar vazhdojnë të monitorojnë nënën dhe foshnjën përmes përdorimit të një kamere infra të kuqe të vendosur brenda strofkës së sapondërtuar të lindjes së ujqërve,” tha kopshti zoologjik në njoftimin e lindjes. “Ndërsa ujku është vëzhguar duke ushqyer me gji dhe duket se vazhdimisht shton peshë, muaji i ardhshëm është një kohë kritike për zhvillimin e ujkut”.

Ujqërit e kuq konsiderohen si speciet më të rrezikuara në botë, me 15-20 të mbetur në natyrë.