Gjermania vendosi, rezultatet paraprake të zgjedhjeve, kush do të jetë pasuesi i Merkel?

Kutitë u mbyllën, tani në Gjermani pritet rezultati i zgjedhjeve për të mësuar pasuesin e Angela Merkelit në kancelari. “ZDF” nga rezultatet paraprake i jep një avantazh me dy pikë (SPD). Sipas parashikimit të kanalit, SPD siguron 26% të votave, kundrejt 24% të Unionit të Krishterë. Në vendin e tretë janë të Gjelbrit me 15%, të ndjekur nga Liberalët (FDP) me 11%, si dhe Alternativa për Gjermaninë (AfD) dhe e Majta me 5%. Deklaratat e para Kandidati socialdemokrat Olaf Scholz u shpreh se gjermanët i besuan atij për të drejtuar vendin. “Populli i Gjermanisë ka vendosur, SPD ka forcuar përqindjet...