Fauci skeptik: Normaliteti nuk do të kthehet këtë vit

Drejtuesi kryesor i sëmundjeve infektive në SHBA, Dr.Anthony Fauci, tha se koronavirusi mund të shfaqet në disa cikle dhe se një rikthim në normalitet të plotë në jetën e përditshme nuk ka gjasa të pritet këtë vit.

“Shpresoj që një shkallë e caktuar e normalitetit të vërtetë do të vendoset brenda vitit të ardhshëm, apo kështu, por nuk mendoj se do të jetë këtë dimër apo vjeshtë”, tha Fauci në një intervistë me britaniken The Telegraph, duke shtuar se virusi do të jetë akoma disi më i pranishëm.

Fauci tha gjithashtu se ndalesat e udhëtimit në disa rrugë ndërkombëtare nuk pritet të hiqen së shpejti, dhe se, duke gjykuar nga shkalla e përhapjes së infeksionit, do të duheshin muaj, jo vetëm javë.

Ai paralajmëroi pjesëmarrësit në demonstrata kundër padrejtësisë racore në lidhje me rrezikun e infeksionit të në tubime masive, edhe nëse përdoren maska ​​mbrojtëse.

Sipas CNN, Fauci shprehu optimizëm në lidhje me zhvillimin e suksesshëm të vaksinës së koronavirusit.

“Ne kemi vaksina të mundshme – katër ose pesë prej tyre – që po bëjnë përparim të rëndësishëm … Bazuar në gjithçka që shihet në rezultatet në një fazë të hershme, është e mundur të imagjinohet se do të marrim dy ose tre vaksina të suksesshme”, shpjegoi Fauci.