Era e fitores ndaj armenëve, Aliyev: Si e shoh të ardhmen e Nago-Karabakut nën Azerbajxhan

Presidenti i Azerbajxhanit Ilham Aliyev nuk e përjashton mundësinë e dhënies së një autonomie kulturore Nago-Karabakut.

“Ka shumë lloje të vetëvendosjes, ka lloje të ndryshme të bashkësive,” tha ai.

Ai tha se ekziston një autonomi kulturore, e cila mund të shihet në shembullin e vendeve të zhvilluara evropiane, ku njerëzit kanë të drejta të caktuara brenda komunave të tyre, brenda komuniteteve të tyre, raporton Tass.

“Si në çdo vend në Azerbajxhan, armenët që jetojnë në vendin tonë gjithashtu mund të kenë kontakte të tilla,” tha presidenti i Azerbajxhanit në një intervistë me grupin mediatik japonez Nikei, i cili u transmetua në AzTV shtetëror të Azerbajxhanit.

Aliyev shtoi se Baku nuk do të lejojë kurrë krijimin e një shteti tjetër armen në territorin e Azerbajxhanit.

Ai tha se Azerbajxhani nuk do të pranonte kurrë të mbante një referendum mbi vetëvendosjen e Nago-Karabakut.

“Nuk do të ketë referendum në Nago-Karabak. Ne kurrë nuk do të pajtohemi me këtë. Ne nuk ishim dakord gjatë negociatave dhe tani që kemi kthyer shumicën e territoreve, kjo nuk mund të bëhet fjalë”, tha Aliyev.

Ai vuri në dukje se e drejta për vetëvendosje është një faktor i rëndësishëm në të drejtën ndërkombëtare, por që nuk duhet të shkelë integritetin territorial të Azerbajxhanit.

“Armenët tashmë kanë arritur vetëvendosjen. Ata kanë një shtet të pavarur armen,” vuri në dukje Aliyev.

Shiko tv shqip live