Bill Gates përshkruan fundin e pandemisë COVID-19, zbulon çfarë pritet të ndodhë në ditët në vijim

Bashkëthemeluesi i Microsoft, Bill Gates në një intervistë parashikoi kur bota mund të kthehej në rutinën e saj normale pas pandemisë së koronavirusit. Sipas tij, kjo mund të ndodhë jo më shpejt se në një ose dy vite, sepse njerëzit nuk do të vizitojnë vendet publike për një kohë të gjatë nga frika e kontraktimit të një virusi që nuk ka ende një vaksinë apo ilaç.

Filantropi Bill Gates tha në intervistë se heqja e regjimit të vetë-izolimit kundër sfondit të pandemisë nuk do të thotë një kthim i menjëhershëm në jetën normale. Sipas bashkëthemeluesit të Microsoft, heqja e kufizimeve do të shënojë vetëm fundin e fazës së parë.

“Ne nuk do të kthehemi në jetën normale më shpejt se në një ose dy vite. Ne mund të dalim nga kjo fazë e parë duke ndërtuar një sistem aktivitetesh që do të eliminojnë rrezikun e kthimit në fazën eksponenciale,“ tha Gates.

“Me një sistem testimi dhe gjurmimi, ne mund të identifikojmë dhe kontrollojmë shpejt zonat e infeksionit. Por ne nuk do të kthehemi në jetën e zakonshme, sepse njerëzit do të kenë frikë të infektohen dhe për shkak të kësaj ata do të ndryshojnë zakonet e tyre. Edhe vendimet e autoriteteve nuk do t’i kthejnë ato në stadium derisa të ketë ilaçe ose një vaksinë që përfundimisht mund të parandalojë një vdekje nga koronavirusi,“ – tha Bill Gates.

Filantropi kujtoi gjithashtu se fondacioni i tij i bamirësisë do të dërgonte ekspertët e tij mjekësorë për të ndihmuar kompanitë e vaksinave.

Tani njerëzit me të vërtetë e kuptojnë se përafërsisht çdo 20 vjet do të ketë një shans që njëri prej këtyre viruseve do të vijë për t’u përhapur nëpër botë, duke pasur parasysh numrin e madh të udhëtarëve është shprehur Gates.