Si mori emrin ROLEX marka e orave

ROLEX është një markë e mirënjohur, një nga markat jo shumë të dukshme në botën e orave. Themeluesi Hans Wilsdorf dëshironte që marka e tij e orave të kishte një emër të shkurtër ku mund të shqiptohej në të gjitha gjuhët. Më e rëndësishmja, ai dëshironte që gjithçka të dukej sa më mirë në markën e tij të orave kështu që vendosi ta shkruaj me gërma kapitale.

Wilsdorf thotë: “U mundova të kombinoja gërmat e alfabetit në mënyrën e mundshme”. Një mëngjes teksa ishte hipur mbi kuvertën e një kali dhe po kalëronte përgjatë Cheapside në qytetin e Londrës, një fjalë i kishte tingëlluar në vesh, dhe bëhej fjalë për ROLEX. Marka i pati fillesat e saj ne Londër në vitin 1908 dhe më pas u zhvendos në Genevë disa vite më pas në 1919.