Si duhet të reagoni kur dikush flirton me partnerin tuaj, nëse situata vazhdon dhe përkeqësohet

Një nga situatat më të pakëndshme në botë. Ti je aty me të dashurin/ën dhe në tavolinën tjetër është dikush që ia ka ngulur sytë atij/asaj. Ok, herën e parë nuk i jep rëndësi sepse në fund të ditës mund ta bëje dhe ti në mënyrë të paqëllimtë, por nëse kjo situatë vazhdon dhe përkeqësohet, duhet të merrni situatën në dorë.

Përpiquni të kontrolloni emocionet dhe nëse jepni përgjigjen e duhur, do të dilni me sukses nga kjo situatë. Cila është përgjigjja e duhur?

1. Studio fillimisht rrethanat.

Analizo nëse ja vlen të reagosh duke vëzhguar më parë kontekstin e situatës. Mbi të gjitha, kujto se nuk është faji i partnerit tënd nëse dikush përpiqet të flirtojë me të. Pse të harxhosh kohë dhe nerva?

Le ta supozojmë se është diçka momentale dhe ndodh para syve të tu, si për shembull: një bisedë e gjatë mes tij dhe dikujt tjetër gjatë një feste, ose ca të qeshura mes tyre dhe kushërinjve të tu. Në këto raste e mira është të mos reagoni. Askush s’po bën asgjë pas krahëve. Thjesht po kalojnë mirë.

2. Nëse është flirtim i lehtë, përdore në favorin tënd.

Situata të tilla përgjithësisht gjenerojnë xhelozi sepse ne kuptojmë që partneri ynë shijon vëmendjen e dikujt tjetër.

Në vend që ta tregoni me inat sa xhelozë po ndiheni, tregohuni të zgjuar dhe përdoreni në interesin tuaj. Nëse dikush tjetër po shijon shakatë dhe bisedat e tij do të thotë se ka diçka tërheqëse aty. Kujtojani vetes dhe motivohuni për të punuar fort me lidhjen tuaj. Me pak fjalë, kjo situatë do t’ju ndihmojë për të zgjuar sërish fluturat.

3. Në flirtimi zgjat dhe bëhet më intensive, shihni reagimin e tyre.

Supozojmë se personi që flirton me partnerin tënd është prezent në jetën e tyre çdo ditë; mund të jetë kolege pune, apo shoqe/shok fëmijërie. Kjo i përkeqëson paksa gjërat duke i bërë fare të rehatshme. Në këtë pikë, shih si i përballon ai/ajo të tilla flirte. Nëse nuk ia kthen dhe përpiqet të ndryshojë bisedë ose të përfshin ty brenda tyre, është e qartë që nuk ka vend për të reaguar aty për aty. Ai/ajo po bën gjithçka duhet.

4. Tregoji partnerit tënd si ndihesh dhe çfarë mendon.

Ka shumë gjasa që edhe partneri yt të vendoset në siklet nga të tilla situata, por thjesht janë shumë të turpshëm ose thjesht s’dinë si të reagojnë për ta ndaluar. Ose ose, thjesht nuk e kupton sa po të besdis diçka e tillë. Prandaj, mos aludo asgjë dhe tregohu i sinqertë me të. Pyete në lidhje me personin tjetër, shpjegoji çfarë mendon dhe kërkoji të parandalojë nëse ndodh sërish. E mira është që forma e gjuhës së përdorur gjatë bisedës të jetë paqësore. Dramat s’do t’ju ndihmonin.

5. Momenti për t’u përballur me flirtuesin/en.

Jemi në rastet ekstreme kur asnjë nga këshillat më lart nuk ka funksionuar. Kur ai/ajo s’di të ndalojë, mund ta marrësh veç dhe të përballesh. Nëse dikush nga koleget e tua vetëm qesh me tët shoq, prek krahun e tij në mënyrë të përsëritur dhe nuk i ndahet për asnjë moment reago. Sigurisht nëse mendon se gjeste të tilla janë të qëllimshme.

6. Ktheji sytë nga marrëdhënia jote.

Edhe pse s’është faji i tij/saj që dikush flirton është komplet situatë tjetër nëse partneri e pret krahë hapur dhe vazhdon ta shijojë vëmendjen. Në këtë rast, qartësohu me veten dhe prano që faji s’është i personit tjetër.