Shpiket maska që vret Coronavirus, karikohet si celular dhe është me nxehtësic

Në Irazel thuhet se është shpikur maska që vret koronavirusin. Sipas shkencëtarëve ajo mund ta bëjë këtë nëpërmjet nxehtësisë dhe karikohet si telefon.

Shpikja konsiderohet ekologjike pasi maska është e ripërdorshme dhe dezinfektohet në 30 minuta, shkruan media ndërkombëtare YNews.

Drejtuesi i këtyre kërkimeve tha se maskat njëpërdorimshe janë ekonomike dhe mbështetëse për mjedisin.

Prototipi duket si një maskë standarde N95, me një valvul në krye dhe fasha gome, përtëqëndruar në kokë. Maska e re ka një portë USB-je, ku lidhet me një burim energjie, si karkikuesi standard i celularit, gjë që nxeh një shtresë të brendshme të fibrave të karbonitderinë 70 gradë celcius, e mjaftueshme për të vrarë viruset.