Rituali bizar: Fëmijët i hedhin në bajga, për fat dhe mbrojtje nga të ligat (Video)

Në fshatin Betul në Madhya Pradesh të Indisë, prindërit e bëjnë një ritual të pazakontë me fëmijët e tyre.

Ata i hedhin dhe i lyejnë fëmijët me bajga lopësh, duke pretenduar se kjo do t’ju sjellë fat dhe do t’i mbrojë nga të ligat.

Banorët e fshatit të izoluar besojnë se ky ritual i mban larg nga çdo gjë e keqe, si sëmundjet apo varfëria, transmeton Telegrafi.

Sipas tyre, “pastërtia” e bajgës së lopës u sjellë fëmijëve lumturi dhe jetë të gjatë.
Në vendin ku lopa është e shenjtë, ky ritual mbahet vetëm një ditë pas Diwalit – një ditë shumë e rëndësishme në kalendarin e festave indiane.