E Konfirmuar: Kryeministri i Kosovës do te jete…

Edhe pas vendimit të sotëm të Gjykatës Kushtetuese është e sigurtë që nuk do të këtë Qeveri “Thaçi 3”, thuhet në një kumtesë të Lëvizjes Vetëvendosje.
“Asnjë nga katër subjektet shqiptare të përfaqësuara në Kuvendin e Republikës së Kosovës nuk do t’i bashkohen PDK-së dhe Hashim Thaçit në qeverisje për të vazhduar regjimin e vjetër. Theksojmë edhe një herë: që ndalja e regjimit të vjetër është lajmi i mirë për Kosovën.

Vendimi i Gjykatës Kushtetuese e bën të qartë që Presidentja emëron kandidatin për kryeministër për herë të dytë nga partia apo koalicioni i cili i ka gjasat për të marrë votat e nevojshme në Kuvend për formimin e Qeverisë.

Në këtë drejtim edhe vendimi i Gjykatës Kushtetues i hap rrugë ndërtimit të institucioneve në përputhje me vullnetin e shumicës së deputetëve në Kuvendin e Kosovës”, thuhet në kumtesë.