A e dini pse nuk mund t’i përdorni celularët në avion?

Pse e kemi opsionin “Airplane mode” në celularët tanë? Pse nuk mund t’i përdorim celularët në avion? Ne kurrë nuk i përdorim celularët në avion. Pse? Të gjithë e kemi dëgjuar atë kërkesën e mërzitshme për ta fikur celularin përderisa kemi qenë duke e përdorur në avion. Si mundet që disa sinjale aq të dobëta si të celularit të ndikojnë në një avion që është mijëra ton? Shumë njerëz mendojnë se kjo ka filluar të praktikohet pas sulmeve të 11 shtatorit, dhe vazhdon të përdoret për t’iu dhënë pasagjerëve një ndjenjë të qetë. Por, kjo nuk është arsyeja e vetme....