Zona e frikshme: Asnjë radio dhe orë nuk punon këtu ( FOTO + VIDEO)

Zona që shtrihet në paralelen veriore 27 bashkon vende shumë të rëndësishme dhe të famshme – Trekëndëshin Bermuda, piramidat nga Gaza dhe Himalaja. Ajo shpesh quhet si “zona e heshtjes”, një vend misterioz në planet që ndalon funksionimin e orëve dhe radiove, dhe është me të vërtetë një nga zonat më anormale në planet, shkruan Ancient Code.

Atje duket se asnjë nga pajisjet funksionon siç duhet dhe shkencëtarët që studiojnë zonën nuk gjetën një shpjegim logjik për këto fenomene, transmeton KosovaPress.

Kjo “shkretëtirë jashtëtokësore” është 2000 metra mbi nivelin e detit dhe është më misterioze se sa është për t’u perceptuar.

Veriu nuk është në veri

Aty, në mes të asgjësë, obelisku misterioz i hekurit, qëndron afër tre metra në lartësi, i vetëm. Megjithëse zona u vizitua nga shkencëtarë të specialiteteve të ndryshme, ata zbuluan vetëm gjërat që nuk mund t’i shpjegonin.

Në disa pjesë të tij orët nuk punojnë, busullat nuk tregojnë veriun, dhe radiot vetëm heshtin. Zona e heshtjes nuk quhet për shkak të mungesës së zërit, por për shkak të fenomenit ku valët e radios nuk mund të shpërndahen siç duhet. Për të komunikuar me radio ju duhet të keni shumë fat, ose të jeni në një zonë të caktuar, por edhe atëherë komunikimi nuk zgjat shumë.

Një rajon i mbushur me hekur

Megjithëse kjo zonë konsiderohet si pikë qendrore e paranormales, njerëzit aktualisht jetojnë atje. Në Zonën e qetë ka disa shtëpi me distancë të madhe mes njëra-tjetrës. Ajo që është edhe më interesante është se këto shtëpi guri nuk përmbajnë hekur ose ndonjë material tjetër metalik, por janë magnetike dhe tërheqin magnet.

Disa besojnë se kjo është e gjitha ndodh për shkak të përqendrimit të lartë të hekurit në zonë. Në të kaluarën e largët, ky rajon ishte i përmbytur me ujë dhe një numër i madh meteorësh ranë këtu.

Baza nëntokësore të UFO-s?

Fenomeni u hetua nga një ekip shkencor nga qyteti i Torreon dhe zbuloi se anomalitë janë shkaktuar nga ekzistenca e një kone magnetike që shkakton jonizim në një atmosferë që bllokon transmetimin e valëve të radios.

Që nga shekulli i 19-të, ka një numër të madh raportesh për rrëzimin e meteoritit, si dhe shfaqjen e dritave misterioze, prandaj edhe teoricienët e konspiracionit e quajnë atë vorbull UFO, ose vende të mundshme ku të alienët kanë bazat e tyre.

Reply