Zbulohet një gjallesë e re që jetën mbi tetë kilometra poshtë sipërfaqes së detit (FOTO)

Hulumtuesit që po kërkonin në Mariana Trench, që është pjesa më e thellë e Oqeanit Paqësor, kanë gjetur një gjallesë të re që e kanë quajtur Mariana.

Krijesa gjysmë e tejdukshme dhe pa luspa, besohet të jetë peshk që ngjanë shumë me kërmillin, ndërsa jeton në 8,134 kilometra nën sipërfaqen e detit, transmeton Telegrafi.

Megjithëse jeton në errësirë të plotë, lëvizë me shkathtësi dhe kap pretë, që janë kryesisht karkaleca deti dhe gaforre të vogla.

Fotografimi 3D dhe analiza ADN, kanë treguar se kjo gjallesë është krejtësisht e re, që nuk është parë ndonjëherë.

Reply