Testi psikologjik i pendës: cila tërheq më shumë vëmendjen tuaj?

Në veçanti, ky test psikologjik ka tendencë për të analizuar marrëdhënien që secili prej nesh ka me të kaluarën e tij.

Shikoni pesë pendët e imazhit të mësipërm, shikoni në forma dhe zgjidhni: cila tërheq më shumë vëmendjen tuaj? Nëse e keni zgjedhur pendën tuaj, atëherë jeni gati të lexoni rezultatin.

Penda 1

Linja e bardhë që ka tendencë në të djathtë, e vendosur në qendër të pendës që keni zgjedhur, tregon prirjen tuaj për të parë drejt së ardhmes. Ju dëshironi të vazhdoni pavarësisht nga vështirësitë me të cilat jeni ndeshur. Penda që keni zgjedhur, në fakt, paraqet dy ” prerje” një në pjesën e përparme të majtë (një plagë shumë e vjetër emocionale) dhe një në anën e djathtë (plagë që ndikojnë të ardhmen). Pavarësisht nga këto “çarje” ju keni fituar aftësinë për të besuar në veten tuaj dhe të jeni në gjendje të të dalloni njërëzit që duhet të qëndrojnë pranë jush nga ata që duhet të largohen nga rruga juaj.

Penda 2

Penda që ju keni zgjedhur tregon një jetë të vështirë, e shtruar nga një numër i mirë i plagëve të kaluara që ende kanë një ndikim në në jetën tuaj. Jeta juaj e vështirë është e lidhur me të dashurit tuaj; mund të jetë një prind që kërkon shumë vëmendje (për probleme shëndetësore ose diçka tjetër), një fëmijë për t’u kujdesur, një i dashur në vështirësi ose një anëtar i familjes i cili nuk lë asnjë hapësirë për rritjen tuaj.

Vini re ” rrjedhën” e pendës, pavarësisht nga rrënjët (që në këtë rast përfaqësojnë kushtet e njohura), paraqet një prerje që fillon në të djathtë. Kjo simbolizon dëshirën për t’u rritur, e dini se ndryshimi nuk është i afërt dhe se do të duhet të presësh, por nga ana juaj ka vetëdije dhe pritshmëri që ” sapo të mbarojë koha” do të duhet të veproni dhe të përqendroni gjithçka në mirëqenien personale.

Penda 3

Linjat e bardha të pranishme në qendër të pendës që keni zgjedhur, ecin paralel pa u takuar asnjëherë. Kjo tregon gabime të përsëritura të vetëdijshme, sidomos në fushën sentimentale.

Ju nuk jeni shumë të gatshëm të ndryshoni: keni frikë të guxoni dhe të dilni nga sfera e rehatisë. Këto frikëra janë padyshim një trashëgimi e së kaluarës që ju ka bërë të jeni shumë të rreptë me veten. Është krijuar një rreth vicioz ku kufizimi i vetes kufizon rritjen tuaj … çfarë është keqardhje, ju dëshironi të rriteni dhe të ndryshoni, por jeni të bllokuar në modele dhe frikë.

Pendë 4

Ndryshe nga të gjitha pendët e tjera, ajo që keni zgjedhur ka linja qëndrore që lidhen me pafundësinë. Nga njëra anë, ata simbolizojnë një jetë të mbushur me sfida dhe nga ana tjetër, ato janë emblema e karakterit tuaj: ju jeni një person i cili i do sfidat dhe vazhdimisht përpiqet.

Ju mund të sfidoni veten dhe motoja juaj është: ekziston një zgjidhje për çdo problem! E kaluara juaj nuk është pa vështirësi, por mënyra juaj e jetesës dhe karakteri juaj i fortë, i ka mbyllur ato në rolin e “sfidës”, sfidat me të cilat ballafaqoheni gjithmonë dhe ndonjëherë (edhe përkundër vetes).

Penda 5

Kjo pendë dallon fuqishëm nga të tjerat dhe meriton vëmendje të veçantë. Pendët e tjera tregonin njerëzit, në një mënyrë apo tjetër, të kushtëzuar nga një përvojë e kaluar. Sigurisht që nuk është rasti juaj. A jeni dikush që ka bërë një pushim të pastër me të kaluarën, dhe dëshiron thellësisht të revolucionarizojë jetën e tij? Kjo nuk do të thotë se në të kaluarën ju keni përjetuar vuajtje, por thjesht keni kërkuar të hidhni çdo plagë në pjesën më të brendshme tuajën. Ju e dini se jeta është e çmuar dhe doni të bëni më të mirën me kohën në dispozicion. Me këtë filozofi të jetës ju shpesh përfundoni duke u fokusuar në veten tuaj, të tashmen dhe nevojat tuaja

Reply