Skandaloze: Edhe i vdekuri Tafë Gjukaj ka votuar për Gani Dreshajn e AAK-së (DOKUMENT)

Votat me kusht sidomos ato nga diaspora kanë rikthyer në Kosovë kohën kur votonin edhe të vdekurit apo kur qoheshin nga varri edhe të vdekurit dhe votonin për kandidatët e partive “të krahut të luftës” kryesisht të PDK=së, shkruan Botapress.

Por,  duket se tash të vdekurit janë ngritur gna varri dhe kanë votuar për Gani Dreshajn, kandidatin e AAK-së për Istogun.

Sipas shëniemve që ka sigurar Botapress, nga zyrtarët e Degës së LDK-së në Istog, përfeç serbëve e malazeve të gjallë, kanë votuar edhe disa shqiptarë të vdekur.

Një nga ata është edhe i ndjeri Gani Gjukaj.

Siç shihet edhe në dokumentin e procesverbalit të votimit me kusht, Gani Gjukaj “ka votuar: nga Austria dhe ai ende “jeton” në adresën Gross Enzersdorf të Austrisë, në ndërkohë që familja e tij i ka ngritur varrin dhe pllakën e varrezës pas vdekjes së tij më 26.12.2012.

Sipas zyrtarëve të Degës së LDK-së ky nuk është rasti i vetëm dhe se ata do të kërkojnë anulimin e procesit zgjedhor ose anulimin e votive me kusht nga Serbia, Mali i Zi, Austria e vendet e tjera jashtë Kosovës, shkruan Botapress.