Qytetet me numrin më të lartë të vrasjeve në botë

Amerika Latine vazhdon të dominojë listën e vendeve më të rrezikshme në botë.

Lista, e hartuar nga institutucioni meksikan kundër dhunës “Siguri, Drejtësi dhe Paqe”, rendit qytetet në bazë të shkallës së vrasjeve në 100 mijë banorë.

Autorët zbulojnë se qytetet e Amerikës Latine ndiqen në klasifikim nga ato të Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe Afrikës Jugore.

Kjo është lista e 20 qyteteve me më shumë vrasje:

 

20 – Juarez – Meksike
19 – Feira de Santana, Brazil
18 – Aracaju, Brazil
17 San Salvador, El Salvador
16 Kingston, Xhamajka
15 Cape Town, Afrika e Jugut
14 Maceió, Brazil
13 St. Louis, Shtetet e Bashkuara
12 Culiacán, Meksikë
11 Vitória da Conquista, Brazil
10 Belém, Brazil
9 Guayana, Venezuela
8 Victoria, Meksikë
7 Fortaleza, Brazil
6 La Paz, Meksikë
5 Tijuana, Meksikë
4 Natal, Brazil
3 Acapulco, Meksikë
2 Caracas, Venezuelë
1 Los Cabos, Meksikë