Njihuni me monedhën virtuale e cila parasheh kalimin e Bitcoin

Bitcoin, monedha dixhitale e decentralizuar, është rritur mbi 100% gjatë vitit të kaluar e cila ka shkuar në mbi 1000 dollarë për një Bitcoin. Përveç Bitcoin, ka shumë monedha të tjera dixhitale që qarkullojnë në web me një vlerë më të ulët, por që janë të panjohura ende për publikun, një ndër to quhen Altcoins.

Ndërsa komuniteti i Bitcoin është bërë më i zakonshëm gjatë dy viteve të fundit,
Altcoins është rritur në popullaritet dhe mbështetje. Ritje fillestare e Altcoins daton në vitin 2016. Ndër të tjerash këtë vit, Ethereum kishte renditjen e dytë më të madhe të CoinMarketCap. Në flipside, Dogecoin është nënvlersuar dhe nuk është në listën e dhjetë të CoinMarketCap.

Sipas krippit, CoinMarketCap egziston për çdo Altcoin(duket përjashtuar Bitcoin) e cila ka goditur pothuajse 2 miliardë dollarë, duke u bërë Altcoin një industri miliardë dollarësh. Kjo ka marrë shumë njerëz në befasi, meqenëse kapaku i tregut të monedhave të çdo Altcoin ishte pak më shumë se $ 600,000 në janar 2016.

Suksesi i Altcoin në vitin 2016 mund t’i atriboj MinerGale dhe mjeteve të ngjashme të minierave. Altcoin u lejojn idivivide që një gjë të tillë të përdorin nëpërmjet internetit.

“Miniera e uebit” ka prodhuar një zgjidhje për miliona njerëz në mbarë botën të cilët nuk mundën të merrnin pjesë në minierat e Altcoin më parë. Vendet e varfra të cilët në një moment nuk mund të paguajnë për pajisjet për minierat të Altcoins tani mund ta bëjnë këtë me smartfonët e tyre. Kjo është diçka e madhe, pasi vetëm për çdo vend në botë ka qasje në internet dhe në telefon.

Në vitin 2017, Altcoin parashikohet të vazhdojë të rritet. Megjithëse asnjë prej nesh nuk e di se çfarë do të sjellë lajmi i ardhshëm i krippit, momenti i Altcoin nuk tregon shenja të ngadalësimit. Ata në komunitetin e lajmeve crypto do të vazhdojnë të krijojnë vetëdije për monedhën alternative. Mund të vijë edhe një kohë kur kapaku i përgjithshëm i tregut i Altcoins do të tejkalojë Bitcoin-in. Rritja e Altcoin është progresive.

Çdo Altcoin i ri ofron një zgjidhje për një problem dhe sjell inovacionin botëror. Le të ndjekim të gjihtë  komunitetin e monedhës së lajmeve të krippit për të marrë përgjigje për çdo gjë!