NASA ka bërë një zbulim. Të enjten konferenca për shtyp

Agjencia Hapësinore thotë se zbulimi është bërë me ndihmën e inteligjencës artificiale të Google, e cila përdoret për të analizuar të dhënat që sjell teleskopi

NASA do të mbajë konferencën më të madhe të shtypit të enjten, pasi teleskopi i saj i gjurmimit ka bërë një zbulim të ri.

Teleskopi i hapësirë Kepler është vënë në punë nga NASA për të zbuluar toka të tjera, ku mund të ketë jetë. Dhe ka një zbulim të fundit, mjaft domethënës sa për të mbajtur një konferencë të madhe shtypi.

Shumë pak informacione janë dhënë për lajmërimin, që do të mbahet të enjten.
Kjo konferencë e paralamëruar  ka të bëjë me exoplanet, botët me përmasat e tokës që orbitojnë rreth yjësisë së tyre dhe janë shpresa jonë e vetme për të gjetur jetën të huaj.

Agjencia Hapësinore thotë se zbulimi është bërë me ndihmën e inteligjencës artificiale të Google, e cila përdoret për të analizuar të dhënat që sjell teleskopi.

Më shumë informacione do të bëhen të ditura në konferencën e shumëpritur të së enjtes. /TCH