Mbyllet dosja Habilaj në prokurorinë e Katanias, merret vendimi për Tahirin

Hetimet për dosjen Habilaj kanë përfunduar në Prokurorinë e Katanias.

Kanë qenë mediat italiane ato që e kanë bërë të ditur këtë lajm të rëndësishëm.

Prokuroria e Katanias ka mbyllur sot zyrtarisht hetimet për dosjen ‘Habilaj’ ku ish-ministri i Brendshëm Saimir Tahiri nuk bën pjesë tek personat që do të hetohen.

Në lajmin e publikuar nga media italiane Meridio News, shkruhet:

Në listën e zyrës së prokurorit të Katanias, e cila formalizon përfundimin e hetimit, nuk ka emrin e ish Ministrit të Brendshëm shqiptar, Saimir Tahiri. I dyshuar në vendin e tij për lidhje të dyshuara me botën e trafikut të drogës.

Sipas kësaj medie shkruhet se trafiku i drogës midis Shqipërisë dhe Sicilisë është mbyllur zyrtarisht.

Lista e autorëve të supozuar, siç thuhet në njoftimin e hetimit nga prokurorët e Catanës, përbëhet nga 15 persona. Më e njohura nga këto është lista Moisi Habilaj, jo vetëm në ndjekjen penale, për arsye të të qenit kreu i organizatës, por edhe për shkak se një kushëri i ish ministrit të brendshëm shqiptar Saimir Tahiri.

Gjatë javëve të fundit çështja ka përfunduar në mes të një hetimi nga Zyra e Prokurorit të Lartë të Tiranës. Kush dëshiron të kuptojë nëse ka më shumë se një ngjashmëri midis politikanit socialist dhe Habilajt.