Mbrenda ishullit më të mbipopulluar në botë (FOTO)

Santa Cruz del Islote është një ishull magjik me 97 shtëpi, një shkollë, një restorant që funksionon si një port dhe një shesh i vogël në mes i jep ishullit dhe rreth 1200 banorë.

Ekonomia bazohet në peshkim dhe shërbime, duke përfshirë pastrimin, gatimin, udhëzimet e turizmit, të cilat vendasitdetyrohen të udhëtojnë me anije nëpër ishujt fqinjë, përcjell albeu.com

Ekziston një frymë e fortë komuniteti këtu, një familje që ka nevojë për ndihmë mund të llogarisë në mbështetjen e fqinjëve të saj.

Ekziston një popullsi e re rreth 65%.

Njerëzit jetojnë me ritmin e tyre dhe shumë mbështeten në panelet diellore për t’u siguruar atyre energji elektrike.

Ishulli është i gjallë dhe jeta nuk duket se ndalet. Fëmijët mësojnë të notojnë dhe peshkojnë në një moshë shumë të re dhe shpesh shihen pranë bregut të detit, duke u përpjekur për të kapur një peshk ose duke luajtur me anije të vogla.

Nuk ka raporte për dhunë, nuk ka pasur kurrë konflikte të armatosura dhe njerëzit nuk shqetësohen për krimin.

Ekziston një jetë aktive në rrugë: grupet e fëmijëve drejtohen lirshëm, luajnë lojëra tradicionale të rrugës dhe adoleshentët me tatuazhe dëgjojnë muzikë në gjuhën spanjolle, përcjell albeu.com

Interneti i ka bërë të rinjtë më të vetëdijshëm për botën dhe, në kundërshtim me prindërit dhe gjyshërit, shumë planifikojnë të largohen nga ishulli për të ndërtuar jetën jashtë.

Santa Cruz del Islote ka rrugë të ngushta, shtëpi shumë ngjyrëshe, nuk ka ujë të pastër të pijshëm ose kanalizim, dhe ka probleme me trajtimin e plehrave dhe ndotjes.

Një kompani e pastrimit është kontraktuar për të punuar në menaxhimin e mbeturinave. Lëvizjet janë në rregull për të nisur programet e riciklimit dhe të kujdesit mjedisor.

Pavarësisht nga nevojat e tyre, njerëzit thonë se nuk ndjehen të varfër. /albeu.com/